ZONĂ SIGURĂ
Artificiile au o „zonă de pericol” – câte una pentru fiecare tip de artificii. Instrucțiunile de pe pachet vă vor spune unde să stați pentru a vă bucura de spectacol în siguranță. Asigurați-vă că distanța până la clădirile din apropiere este de cel puțin 50 de metri. Dacă există mai multe artificii, asigurați-vă că există cel puțin 15 metri între articole. Asigurați-vă că ați asigurat artificiile, astfel încât să nu se răstoarne și să nu lovească publicul. Folosiți uneltele la îndemână: cărămizi, nisip sau pământ. Am descris mai detaliat regulile de siguranță pentru lansarea produselor pirotehnice pe site-ul nostru. Instrucțiuni de pornire

UNDE ESTE INTERZISĂ UTILIZAREA PIROTEHNICEI
Atunci când planificați o vacanță pirotehnică, alegeți momentul și locul potrivit. Legea tăcerii interzice tulburarea păcii și liniștii pe timp de noapte. În Chișinău funcționează de la 23:00 la 07:00, în alte regiuni intervalul este diferit.

Articolele pirotehnice nu trebuie folosite în clădiri, pe acoperișuri și balcoane. Este periculos să aprindeți petarde și artificii în apropierea căilor ferate, conductelor de gaz și a instalațiilor periculoase pentru incendiu.

Excepție fac pirotehnica cu foc rece (sclipitori și fântâni cu foc rece). Este permis pe scene, concerte și în interior. Se prevede amenda pentru folosirea altor tipuri de pirotehnice pe scene, stadioane, mitinguri, evenimente publice, locuri de patrimoniu cultural.

Legea consideră aceste acțiuni drept huliganism mărunt. Și mai rău, folosirea greșită a pirotehnicii este periculoasă pentru tine și pentru cei din jurul tău. Atenție!

SFÂRȘIT DE VACANȚĂ
După începerea artificiilor, curățați locul de rămășițele de pirotehnică. Nu-l transforma într-un câmp minat. Colectați-le bine și puneți-le într-un recipient cu apă pentru o zi: chiar și după utilizare, reziduurile pot fi inflamabile.

După un astfel de tratament, puteți arunca articolele pirotehnice uzate împreună cu deșeurile menajere. Astfel de deșeuri nu pot fi arse la foc deschis - ceva care nu s-a ars la pornire poate exploda.